Godinama brend br.1

U Sarajevu obilježen 55. rođendan 'Argete'

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2012. u 14:13 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atlantic grupa, jedna od vodećih regionalnih prehrambenih kompanija i vlasnik brenda "argeta", danas je obilježila 55. rođendan ovog najpopularnijeg delikatesnog proizvoda prigodnim druženjem s predstavnicima bh. medija i obilaskom proizvodnih pogona u Hadžićima.

"Argeta" se počela proizvoditi u Izoli 1957. godine, a od 2006. investicijom od 26 milijuna eura pokrenuta je proizvodnja i u suvremeno opremljenoj tvornici u Hadžićima. "Argeta" je danas prva na listi najpopularnijih brendova u BiH te je kao i u Švicarskoj i Makedoniji lider u prodaji pašteta.

"Bh. tržište je jedno od najznačajnih tržišta za 'argetu' i važno strateško tržište za Atlantic grupu u cjelini. 'Argeta' je u BiH godinama brend br.1 ispred uspješnih internacionalnih brendova kao što su Coca-Cola i Milka, a ta pozicija se gradila prvenstveno kvalitetom", rekao je Enzo Smrekar, stariji izvršni direktor Atlantic Grupe, nadležan za Strateško poslovno područje Namazi.

Iako su proizvodnja u Izoli i Hadžićima postavljene na istoj razini tehnologije i kvalitete, bosanskohercegovački pogon je nešto mlađi, a time i još suvremeniji od tvornice u Sloveniji.

Cjelokupan proces proizvodnje "argete" certificiran je prema najvišim zahtjevima higijenske i opće ispravnosti, a proizvodnja "argeta" namaza u pogonima u Hažićima izvodi se prema standardima HACCAP, Halal, ISO 9001, ISO 14000, FSSC 22000. Od 2008. godine ukupno se proizvodi 120 milijuna limenki argete.

"Osim u kvaliteti same proizvodne sirovine - čistog mesa i prirodnih začina, razvoj pokazujemo i konstantnim obogaćivanjem novim okusima. Tako je odnedavno na bh. tržištu prisutna i 'argeta' posna pašteta, istaknuo je Samir Brodović, direktor proizvodnje Argeta d.o.o.

Argeta d.o.o. u BiH kao domaća bh. kompanija vodi sustavnu brigu o održivom razvoju ne samo svog poslovanja nego i zajednice u kojoj posluje. Stoga je proteklih godina realizirala niz korisnih i društveno odgovornih aktivnosti za najmlađe širom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close