4U@work

U prosincu više od 100 obitelji iz BiH potražilo bolju budućnost u Njemačkoj

Gospodarstvo / Flash | 20. 01. 2017. u 11:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka tvrtka 4U@work, koja je prije nepunih tri mjeseca počela s radom na našem području, zabilježila je ogroman interes javnosti i povjerenje osoba u potrazi posla izvan granica Bosne i Hercegovine.

Za natječaje, koji su bili otvoreni na jesen, zaprimljeni su brojni upiti i aplikacije, te je već u prosincu protekle godine više od 100 obitelji odlučilo svoju bolju budućnost odlučilo potražiti u Njemačkoj.

Najveći interes se pokazao na području medicine, iako se ne smije zanemariti kvalificirano osoblje kuhara i mesara.

''Do ožujka smo ispunili našu kvotu za medicinske tehničare ,liječnike i ostala zanimanja vezana za medicinu, no i dalje primamo prijave kako bi sam proces bio skraćen otvaranjem novog natječaja kojeg očekujemo početkom trećeg mjeseca'', ističe direktor tvrtke Mile Vrljić.

Pozvao je sve zainteresirane da im se obrate te da šalju potpune prijave kako bi se skratila sama procedura.

Poznavanje jezika, putovnica i dokaz o završenoj stručnoj spremi su osnovni uvjeti, a sa svim dodatnim kvalifikacijama dobivaju se dodatni bodovi koji su presudni u krajnjem odabiru kandidata.

''Svjesni da sam prelazak u drugu državu maksimalno stojimo na usluzi našim klijentima, kako u pronalasku odgovarajućeg posla, tako i smještaja . Sve osobe koje u Njemačku dolaze preko našeg ureda imaju osiguran smještaj tri mjeseca nakon čega smo uključeni u zajedničku potragu osobnog stana'', kaže Vrljić, naglasivši kako ne uzimaju nikakvu proviziju od radnika za odrađene usluge, već kako se ta stavka rješava ugovorom između poslodavca i tvrtke 4U@work.

Vrljić je naglasio i kako su poslodavci u njihovoj bazi podataka provjereni klijenti iza kojih samo stoje pozitivne reference.

Više informacija može se doznati na web stranici www.4u-at-work.de

Kopirati
Drag cursor here to close