Uspostavljanje suradnje

U Pekingu potpisan Memorandum o Jadransko-jonskom autoputu

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2015. u 17:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Kine, Crne Gore i Albanije potpisali su u Pekingu Memorandum o razumijevanju o realizaciji projekta izgradnje Jadransko-jonskog autoputa po modelu privatno-javnog partnerstva.

Kako je priopćila Vlada Crne Gore, Memorandum su potpisali crnogorski ministar prometa i pomorstva Ivan Brajović, predstavnici Ministarstava transporta i infrastrukture Albanije i kineske tvrtke Pacific Construction Group Corporation Limited (CPCG).

Memorandumom je definirano uspostavljanje mehanizma suradnje između Crne Gore i Albanije i tvrtke CPCG-a, kao i aktivnosti u cilju realizacije ovog projekta u Crnoj Gori i Albaniji, javlja Tanjug.

Trajanje Memoranduma je ograničeno na 18 mjeseci s mogućnošću produženja u ovisnosti od zainteresiranosti potpisnika.

Potpisivanju Memoranduma su nazočili predsjednik albanske vlade Edi Rama, ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović i nacionalni koordinator Crne Gore za suradnju s Kinom Goran Jovetić.

Kompanija CPCG jedna je od najvećih privatnih kompanija u Kini. Osnovana je 1995. godine, a njena osnovna djelatnost je projektiranje i izgradnja infrastrukture, posebno prometne.

Kopirati
Drag cursor here to close