Intera

U Mostaru stručno educiranje za različite profile inženjera

Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2014. u 12:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevno stručno educiranje pod nazivom "Program profesionalnog razvoja inženjera" održat će se 22. i 23. listopada u Tehnološkom parku - INTERA u Mostaru.

Educiranje organizira UNDP u partnerstvu s Federalnim fondom za zaštitu okoliša, u okviru projekta Green Economic Development, a pod tehničkom podrškom organizacija CETEOR Sarajevo i CRP Tuzla.

Kroz dvodnevni stručni Program, inženjerima se nudi profesionalno dizajniran i isporučen stručni tematski sadržaj, kojem pored renomiranih domaćih, doprinose i regionalni predavači, selektirani po najvišim kriterijima.

U paralelnom radu održavaju se odvojene sesije za različite profile inženjera (građevinski i arhitektonski inženjeri, te mašinski i elektro inženjeri), kroz koje im se donose najnovija saznanja i iskustva struke.

Cilj razvijanja i provođenja ovog profesionalnog Programa je produbljivanje i sticanje specifičnih znanja, iskustva i sposobnosti inženjera, a koja se odnose na energijsku efikasnost, obnovljive izvore energije, energijski menadžment, regulativu, tehničke propise i relevantne norme iz navedenih oblasti.

Aktuelnost ove teme, kao i nedostatak formalnog specijaliziranog usavršavanja inženjera, prepoznate su u svim njenim oblastima i od strane svih sudionika u ovom širokom sektoru.

Programu koji se implementira u Mostaru nazočit će 90 polaznika (inženjera različitih struka). Podršku i priznanje potrebnosti ovakvih sadržaja, svojim izlaganjem potvrđuju i Federalno ministarstvo prostornog uređenja, kao i Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close