Rukovanje

U Mostaru stavljen potpis: Ljekobilje ima veliki potencijal

Gospodarstvo / Flash | 28. 01. 2016. u 15:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gospodarskoj komori Federacije BiH u Mostaru danas je potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između GK FBiH, Federalnog agromediteranskog zavoda, hercegovačke regionalne razvojne agencije REDAH, Europskog centra za mir i razvoj (ECPD) Sveučilišta za mir UN-a i kompanije 'Ljekobilje' iz Ljubinja, priopćeno je iz GK FBiH.

Potpisnici sporazuma potpredsjednik GK FBiH dr. Marko Šantić, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda dr. Marko Ivanković, direktor Redaha Ivan Jurilj i direktor 'Ljekobilja' dr. Božo Ilić istaknuli su kako je sporazum rezultat zajedničkog interesa i spremnosti da svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti, doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i unaprjeđenju međusobne suradnje na području Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Ovaj sporazum, kako je rečeno doprinijet će povezivanju proizvođača i otkupljivača ljekovitog bilja, njihovom stručnom usavršavanju, tehnološkom unaprijeđenju proizvodnje, zaštiti, te općenito razvoju ove grane poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini, za koju je procjenjeno kako ima veliki potencijal i profitabilnost, te osigurano tržište.

Istaknuto je da se u sljedećem razdoblju dogovori konkretan plan aktivnosti između potpisnika sporazuma za tekuću 2016. godinu, navodi se iz GK FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close