Trodnevni seminar

U Mostaru seminar o javnom i privatnom partnerstvu

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2015. u 14:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trodnevni seminar o temi '' Razvoj znanja i vještina za pripremu, ugovaranje provedbe i provedbu projekata javno – privatnog partnerstva'', kojeg organizira Agencija za privatizaciju Hercegovačko–neretvanske županije, otvoren je danas u Hotelu ''Ero''u Mostaru, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Seminar je, prije svega, namijenjen rukovodećim službenicima na općinskoj i županijskoj razini, a na poseban način službenicima koji rade u tijelima vlasti mjerodavnim za financije, energetiku, vodoprivredu, zaštitu okoliša, komunalnu i prometnu infrastrukturu, socijalnu skrb, zdravstvo i prosvjetu, kao i predstavnicima javnog pravobraniteljstva i zavoda.

Polaznici seminara upoznat će se s načinom izrade prijedloga projekata, popunjavanjem natječajne dokumentacije i provedbom javnog nadmetanja, kao i procesom provedbe i nadzora projekta.

U izjavi za medije Ismet Čampara, direktor Agencije za privatizaciju, kazao je kako je cilj organiziranja seminara povećanje obujma znanja i vještina sudionika edukacije koje je nužno za kvalitetno i učinkovito obavljanje poslova u svezi s pripremom, predlaganjem i ugovaranjem, te provedbom i nadzorom projekata javno – privatnog partnerstva. Naglasio je, također, kako je program seminara izrađen sukladno Uredbi o educiranju sudionika u postupcima pripreme i provedbe projekata javno-privatnoga partnerstva, koju je donijela Vlada Hercegovačko- neretvanske županije.

''Predavači na seminaru stručnjaci su iz ove oblasti iz Republike Hrvatske, zatim predstavnici Agencije za javne nabave Mostar, USAID-Sida GOLD Projekta BiH i Agencije za privatizaciju HNŽ'', zaključio je direktor Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close