zakon

U Hrvatskoj se uvode dva nova zanimanja

Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2016. u 07:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izradi je novi zakon o obrazovanju odraslih u Hrvatskoj, kojim će se uvesti dva nova zanimanja- nastavnik za obrazovanje odraslih i andragog, voditelj ustanove koja se bavi obrazovanjem odraslih, najavljeno je u petak u Splitu na završnoj konferenciji projekta "Izrada standarda zanimanja i standarda kvalifikacija stručnjaka za obrazovanje odraslih".

Ta će nova zanimanja biti upisana u Registar hrvatskog kvalifikacijskog okvira i u Hrvatsku kvalifikaciju zanimanja.

"Ovim projektom želimo uvesti reda u obrazovanje odraslih jer u Hrvatskoj postoji 506 organizacija za obrazovanje odraslih na kojima je 127.751 polaznika s kojima radi 10.620 nastavnika, a namjera nam je da se institucionaliziraju i standardiziraju stručnjaci koji su angažirani na poslovima obrazovanja odraslih," rekla je voditeljica projekta Marita Brčić-Kuljiš.

Projekat je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a istraživanje je trajalo 14 mjeseci.

Podsjetila je da je u izradi i novi zakon o obrazovanju odraslih kojim će biti regulirano uvođenje dvaju novih zanimanja- nastavnika za obrazovanje odraslih i andragoga.

"Planirali smo da se već u sljedećem semetru, na proljeće 2017. godine omogući studiranje za profesiju nastavnika za obrazovanje odraslih koje bi trajalo dva semestra, a na kojem će stručnjaci koji već rade ili žele raditi u obrazovanju za odrasle dobiti potrebne kompetencije za taj posao," kazala je Brčić-Kuljiš, prenosi Poslovni.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close