Novi uvjeti

Tuzlanski prosvjednici: Tražimo ukidanje beneficija za zastupnike i ministre

Gospodarstvo / Flash | 04. 02. 2015. u 11:16 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinjak radnika propalih poduzeća s područja Tuzle i Tuzlanske županije okupilo se jutros pred zgradom pravosudnih institucija tražeći svoja prava.

Kao i svake srijede, radnici žele ukazati na svoje neriješene probleme te zahtijevati veći angažman pravosudnih institucija na procesuiranju odgovornih za privatizaciju koja je dovela do stečaja brojnih firmi u Tuzlanskoj županiji.

''Narod je umoran i iscrpljen'', poručio je danas Hrustan Muminović, potpredsjednik Štrajkačkog odbora "Dite".

Komentirao je i izjavu aktualnog županijskog premijera Bahrije Umihanića da bi rezultati Vlade TŽ-a sigurno bili veći da nije bilo negativne medijske pozornosti, prirodnih katastrofa i protesta.

''Vidjeli ste izvještaj Bahrije Umihanića koji kaže da od medija nije ništa mogao da uradi. To je notorna laž. Žalosno je što rade s ovim ljudima'', kaže Muminović.

Radnici najavljuju da će se 7. veljače okupiti pred zgradom Vlade Tuzlanske županije koja je zapaljena u prošlogodišnjim prosvjedima.

''Vraćamo se tamo odakle je sve krenulo, na godišnjicu završetka prvog poluvremena. Tada smo rušili kriminalnu Vladu TŽ-a, a sada tražimo prestanak zakonskog i svakog drugog progona sudionika prošlogodišnjih prosvjeda, ukidanje beneficija za zastupnike i ministre (bijeli kruh, vozni park, troškovi odvojenog života, troškovi reprezentacije, mobiteli, paušali, dnevnice) i smanjenje broja ministarstava '', navodi se u pozivu Sindikata solidarnosti TŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close