suradnja

Turski gospodarstvenici u posjeti bh. kolegama

Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2015. u 10:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovni susreti bh. gospodarstvenika s izaslanstvom 20 gospodarstvenika iz turske regije Čanakale upriličeni su danas u Vanjskotrgovinskoj komori (VTK) BiH u Sarajevu, s ciljem sagledavanja mogućnosti za suradnju. Predsjednik Izvršnog odbora Robne burze Čanakale Sefer Kaya Uzun rekao je da se gospodarstvenici u izaslanstvu većinom bave proizvodnjom i trgovinom u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, te da će izvršiti analizu proizvoda iz svoje regije i bh. proizvoda kako bi osmislili način za uspostavljanje sinergije.

Naglasio je da im je želja da se njihovi potencijali još više osjećaju u poslovnom ambijentu u BiH i da teže uspostavljanju sinergije kako bi zauzeli mjesto koje smatraju da zaslužuju. Potpredsjednik VTKBiH Bruno Bojić istakao je da BiH ne može biti zadovoljna obimom investicija iz Turske, s obzirom na dobre odnose između dviju zemalja, te da očekuje da će danas između privrednika biti zaključeni ugovori ili predugovori o suradnji.

Precizirao je da je u 2014. zabilježen rast trgovinske suradnje između BiH i Turske, posebno u agroindustrijskom sektoru, 20 posto. Bojić je naveo da je vrijednost bh. izvoza u Tursku prošle godine iznosila 238 milijuna KM, dok je uvoz iznosio 508 milijuna KM, te je pokrivenost uvoza izvozom bila 46 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close