Naša stranka

Turisti u kaosu javnog transporta između Mostara i okolnih turističkih odredišta

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2015. u 09:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački turistički potencijali ostaju neiskorišteni između ostalog i zbog jako loše transportne povezanosti. Mnogobrojni turisti koji dolaze samostalno, bez turističkih agencija i organiziranih tura, a takvih je sve više, ostaju zarobljeni u kaosu javnog transporta između Mostara i okolnih turističkih odredišta, navodi se u priopćenju za javnost iz Naše stranke Mostar.

Javna transportna poduzeća u ljetnom periodu, čitaj – u jeku turističke sezone, a kao posljedica završetka školske godine, smanjuju broj autobusnih linija. Neka od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hercegovini, kao npr. vodopad Kravice, nisu uopće javnim transportom povezana s Mostarom, kao regionalnim središtem.

Iz Naše stranke navode kako istu sudbinu dijeli i planinski raj, Mostarcima poznatiji kao izletište Rujište. Nekadašnje poznato odredište kampera, sportsko-rekreacioni centar i kupalište Bunica, s Mostarom povezuju samo dvije autobusne linije tijekom dana, jedna koja iz centra grada kreće rano ujutro u 06:30, te ona u poslijepodnevnim satima u 15:30, termini koji su apsolutno nepraktični za prosječne izletnike i kupače.

Zbog svega navedenog, kao i nedostatka kulturno-umjetničkih sadržaja, mnogobrojni turisti već nakon par dana preživljavanja na mostarskim paklenim vrućinama, odlučuju skratiti svoj boravak u gradu i ostatak odmora provesti na nekim drugim odredištima.

Naša stranka smatra da u vrijeme turističke sezone, suprotno dosadašnjoj praksi javnih transportnih poduzeća, treba povećati broj linija kojima će se povezati središte regije sa svim važnijim turističkim destinacijama. 

Turističke zajednice, općine i resorne javne institucije morale bi s mnogo više pažnje i sluha, kako prema turistima, tako i prema građanima i građankama, pripremiti turističku sezonu, navodi se u priopćenju ove stranke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close