Raspodjela sredstava

Tri i pol milijuna maraka za obnovu poplavljenih kuća u Posavini

Gospodarstvo / Flash | 13. 08. 2014. u 12:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vlade Posavske županije, općine Orašje i korisnici potpisali su u srijedu ugovor o financiranju sanacije obiteljskih kuća stradalih u svibanjskim poplavama.

''Krenuli smo s ugovorima za poplavljene u općini Orašje, a ovih dana krenuti ćemo i s implementiranjem istog projekta i za općine Domaljevac-Šamac i Odžak, na krajnje transparentan i vrlo konkretan način jer smo sredstva stavili u proceduru i za očekivati je da bi trebala biti na računima korisnika u iduća 24 sata'', kazao je predsjednik županijske Vlade Marijan Oršolić.

On je zajedno s načelnikom općine Orašje potpisivao ugovore čime se Posavska županija svrstala među prva područja koja su u Federaciji BiH žurnom procedurom raspodijelila prikupljena sredstva namijenjena stradalim u poplavama.

''Ovo je primjer koji potvrđuje da se može brzo raditi u korist građana i to na način koji je krajnje efikasan i transparentan. Poplavljeni dobivaju novčanu pomoć na svoje račune jer to je najbolji način da im se pomogne a uz to može se kontrolirati utrošak sredstava. Federalna vlada dala je dio sredstava namijenjenih nižim razinama vlasti. Sabrali smo taj iznos sa sredstvima koje su dobile općine, također od Vlade FBiH, što je ukupno 3,5 milijuna maraka'', kazao je Oršolić.

Dodao je kako je Posavska županija dobar primjer kako se treba raditi u korist onih kojima je pomoć potrebna. Osvrnuo se i na donatorsku konferenciju u Bruxellesu i izjave pojedinih stranih diplomata.

''Bilo bi dobro kada bi dobili bar dio tog iznosa za koji je obećano da će biti namijenjen poplavljenoj BiH, kako bi ih plasirali prema našim građanima. Onaj tko ne vjeruje da se ne može korektno raditi u ovoj zemlji, pozivam ga da dođe ovdje i vidi da se može biti javan prema svojim građanima'', zaključio je Oršolić.

Kopirati
Drag cursor here to close