kriteriji

Treba imati kvalitetan projekt da bi banka odobrila financiranje

Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2015. u 09:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajnik Udruženja banaka BiH Mijo Mišić izjavio je danas u Sarajevu da banke postoje zbog gospodarstva da su sva njihova sredstva na raspolaganju kompanijama, ali da je neophodno imati kvalitetan projekt koji ispunjava sve kriterije da bi banka odobrila financiranje.

On je, na radionici "Pristup financiranju - druga šansa i druga godina", pojasnio da su od 2008. ti kriteriji bitno pooštreni zbog čega je važno održavati dijalog bankarskog sektora i gospodarstenika.

Mišić je naglasio da se banke prilagođavaju tržištu i da je to trajan proces a ne stanje.

Duljko Hasić, direktor Instituta za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH koja je zajedno s USAID-Sida Projektom unapređenja lokalnog razvoja organizirala radionicu, istaknuo je da im je cilj uspostaviti otvoreni dijalog između predstavnika privrede, koji su zainteresirani za financijska sredstva, predstavnika lokalne zajednice zainteresiranih za brži ekonomski razvoj i bankarskog sektora, a radi pokretanja gospodarskih aktivnosti u BiH.

Dodao je da će sudionici razgovarati o smjernicama budućeg razvoja povezivanjem bankarskog sektora i gospodarstvenika te pokušati definirati metodologiju po kojoj bi privrednici koristili bankarski sektor.

Hasić je rekao da nastoje aktivirati bankarski sektor da bi povećao mogućnosti korištenja financijskih sredstava za firme u fazi restrukturiranja, kao i za one koje tek počinju poslovanje.

Vlasnica firme Makrovita Ismeta Ćorić kazala je da je za gospodarstvenike posebno interesantno da saznaju koje sve mogućnosti pružaju banke te da smatra da su one prilično velike i da postoje šanse.

Kopirati
Drag cursor here to close