Nezadovoljstvo

Traktori kod Orašja čekaju blokadu granice

Gospodarstvo / Flash | 15. 09. 2015. u 08:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Posavske županije zakazao je za danas prosvjede i blokadu graničnog prijelaza u Orašju, zbog neispunjenih obećanja federalne Vlade i neisplaćenih sredstava za štete od poplava i podsticaje.

Blokada graničnog prijelaza zakazana je za 11 sati. Poljoprivrednici najavljuju da će trajati sve dok sva sredstva za podsticaje i štete od poplava ne budu uplaćena, prenosi Srna.

Riječ je o nastavku blokade koja je počela 27. srpnja, a prekinuta je nakon što su poljoprivrednici dobili obećanja o isplati sredstava u roku od mjesec dana, ali dio obećanih sredstava još nije uplaćen, prenose mediji.

"Danas smo najavili izlazak traktora na granični prijelaz Orašje da blokiramo granicu jer Vlada nije ispoštivala obaveze koje su nam pismenim putem dali na prošlim prosvjedima. Nije nam isplaćena 2014. godina, za štete od poplava i dio redovne proizvodnje, što je obećano do kraja 8. mjeseca.

Okupljamo se i izlazimo na stadion kod HNK orašje, u 13 krećemo za Sarajevo gdje imamo sastanak s ministricom financija i poljoprivrede. Ukoliko ne dođe do rješenje stupa totalna blokada granice. Bit ćemo pored graničnog prijelaza, stajat ćemo kod granice s traktorima i čekati rješenje iz Sarajeva", rekao je predsjednik županijskog Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Vidan Grgić, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close