Nastavljaju prosvjede

Trakić: Najbolje bi bilo da Vlada TŽ-a otkupi naše dionice

Gospodarstvo / Flash | 26. 01. 2015. u 13:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su nezadovoljni radnici propalih firmi s područja Tuzle i Tuzlanske županije najavili u ponedjeljak izlazak na ulice ukoliko njihovi zahtjevi ne budu riješeni, to se neće dogoditi.

''Mi smo najavili da ćemo se danas okupiti pred Skupštinom TŽ-a ali ako ne bude izabran mandatar. Međutim, on je izabran, a mi smo najavili mirne prosvjede 2. veljače pred zapaljenom zgradom Vlade TŽ-a, odakle ćemo se uputiti prema Skupštini'', kazao je za Fenu Mevludin Trakić, predsjednik Sindikata radnika Fabrike namještaja "Konjuh" Živinice.

Naime, prema njegovim riječima, četiri firme, 'Aida', 'Dita', 'Konjuh' i 'Livnica' tražile su u svojim zahtjevima na sastanku predstavnika Grupacije industrijskih sindikata BiH i predstavnika Skupštine TŽ-a, koji je prije dvije sedmice održan u Tuzli, da se uvrste u proračun Tuzlanske županije do pokretanja proizvodnje i da im se poveže radni staž.

''Obećali su nam odgovoriti i nadam se da bismo danas trebali imati odgovor od naših granskih predsjednika. Mi smo njima poslali zahtjev da nam se ponovo isplati 400 KM, ako ne uđemo u proračun. Očekujemo da počnemo raditi i da živimo od svog rada. Ne tražimo nikakvu milostinju - poručio je predsjednik Sindikata radnika 'Konjuh'.

Kazao je da bi radnicima najviše "godilo" kada bi Vlada TŽ-a otkupila 67 posto dionica za koje je zahtjev poslat istoj, ali da još uvijek nemaju odgovor.

''Ako nova Vlada bude htjela pristati na naše dionice, to bi bilo najbolje rješenje. Nama je važno da se dionice otkupe, da pokrenemo proizvodnju, a oni kasnije neka nađu strateškog partnera s kojim bi mi tražili dogovor kako radnici ne dobiju otkaz'', rekao je Trakić.

Podsjećamo, obespravljeni radnici zadnjih mjeseci neprestano prosvjeduju tražeći svoja prava. Obespravljeni radnici su u namjeri da napuste BiH krajem prosinca pješice krenuli iz Tuzle prema Graničnom prijelazu Orašje, kako bi otišli u Europsku uniju.

Vlada TŽ tada im je ponudila jednokratnu socijalnu pomoć koju su radnici prihvatili, no rekli su kako neće odustati od svjih zahtjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close