JEDNA OD RIJETKIH

Teslić – Općina koja daje 5.000 KM za svako novo radno mjesto

Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2015. u 06:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je općinu Teslić, te razgovorao s načelnikom Milanom Miličevićem i lokalnim gospodarstvenicima o projektima važnim za razvoj ove lokalne zajednice.

''Teslić je jedna od rijetkih općina koja daje 5.000 KM za svako novootvoreno radno mjesto i koliko sam informiran, u prvom krugu su tako zaposlili 72 osobe, a u drugom krugu se očekuje i više od 100'', rekao je Ivanić u izjavi novinarima.

Dodao je da on kao član Predsjedništva nema mogućnost da direktno utječe na neke stvari za koje je zainteresirana lokalna uprava, ali da se određen utjecaj može ostvariti na međunarodne financijske institucije.

''U Tesliću se realizira projekt proširenja vodovodne mreže koji financira Europska-investicijska banka i za koji postoji interes da se on proširi. Također, postoji mogućnost da se kroz razgovore sa donatorima pronađu potencijalni kako bi određeni projekti od interesa za građane ove općine bili realizirani; naglasio je Ivanić.

Načelnik općine Teslić Milan Miličević je Ivanića upoznao o problemima s kojima se ta lokalna zajednica susreće u posljednje dvije i po godine, a to su problemi punjenja proračuna na strani neporeznih prihoda prvenstveno od strane „Šuma Srpske“, odnosno neuplaćivanja takse za drvne asortimente, kao i opstrukcije višeg nivoa vlasti.

''Predočili smo naše vizije i planove, sve ono što planiramo uraditi na industrijskim zonama, a gdje nam je potrebna podrška viših nivoa vlasti radi njihovog uređenja, prije svega poslovne zone „Lanara“, koja bi, ako bi zaživjela, trebala otvoriti nova radna mjesta'', rekao je Miličević.

Dodao je i da je predstavljeno i nekoliko manjih projekata koji se odnose na sport, kulturu i školstvo. Nakon sastanka, Ivanić i Miličević obišli su tri uspješna gospodarska kolektiva: „Škrebić kompani“, „Divos“ i „Natura“.

Kopirati
Drag cursor here to close