Kompanija Adidas

Tenisice Adidas će proizvoditi roboti

Gospodarstvo / Flash | 25. 05. 2016. u 06:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Adidas priopćila je da će od 2017. godine prodavati tenisice koje će u Njemačkoj proizvoditi roboti, prenosi agencija Anadolija.

Direktor Adidasa Herbert Hainer izjavio je u utorak da će kompanija prodavati tenisice koje će proizvoditi roboti.

Dodao je da će sjedište nove tvrtke "Speedfactory", ogranka Adidasa, biti u Ansbachu, u pokrajini Bavarskoj, na jugu Njemačke.

Njemački proizvođač sportske opreme nije proizvodio u matičnoj zemlji od 1993. godine kada je proizvodnju preusmjerio u Aziji.

Iz Adidasa su poručili da nemaju namjeru uposlenike zamijeti robotima nego, kako se navodi, žele uvesti "djelomičnu automatizaciju" u proces proizvodnje.

Inače, do sada su se tenisice ove njemačke marke uglavnom proizvodile ručno u tvornicama u azijskim zemljama.

Kompanija Adidas, koja u tvornicama koje posjeduje u Aziji upošljava oko milion osoba, posljednjih godina se suočava sa sve višim plaćama na tom kontinentu.

Adidas nakon Njemačke 2017. godine planira otvoriti "Speedfactory" i u SAD-u, a potom i u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Njemačka kompanija je samo prošle godine proizvela 301 milijun pari tenisica, ali ipak mora intenzivirati proizvodnju za preko 10 posto ako želi postići zacrtane ciljeve do 2020. godine.

Nike, Adidasov najveći tržišni konkurent, također namjerava otvoriti tvornicu u kojoj bi roboti proizvodili sportsku opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close