Đonlagić upozorava

Telekomi i elektroprivrede idu na prodaju!

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2017. u 17:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I BH Telecom i HT Eronet i Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZ HB će u konačnici biti rasprodane. Mi se borimo protiv tog koncepta. U BH Telecom već ulaze međunarodni konzultanti da rade dubinsku financijsku analizu kompanije jer se vlast na to obvezala u pismu namjere s MMF. Ta vrsta analize se radi kao prva faza privatizacije. Ukoliko se nastavi ovaj koncept upravljanja javnim poduzećima doći će do potpune rasprodaje javnog dobra'', rekao je Dženan Đonlagić, zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH javnoj tribini pod nazivom “STOP uništavanju javnih poduzeća'', koja se održava u Mostaru.

Đonlagić je rekao kako žele depolitizirati javna poduzeća.

''Ono što sada nudimo kao koncept je depolitizacija javnih poduzeća, profesionalizacija uprava i profesionalnih javnih odbora. Želimo primijeniti model korporativnog upravljanja u javnim poduzećima isti princip kao u privatnim poduzećima'', rekao je i dodao kako žele izbaciti stranačke ljude iz ovih poduzeća.

''Želimo izbaciti politiku i stranačke ljude iz javnih poduzeća, da uvedemo profesionalce unutra i da se ljudi imenuju i razrješavaju isključivo na osnovu rezultata poslovanja i učinkovitosti rada'', rekao je Đonlagić.

Krivce za loše stanje u javnim poduzećima vidi u vladajućim strankama odnosno, u SDA i HDZ-u. Navodi kako oni nisu podržali njihov zahtjev za smjenu direktora u javnim poduzećima s negativnim poslovanjem.

''SDA i HDZ žele vladati samo zbog moći i novca, a moć i novac se nalaze u javnim poduzećima'', naveo je.

Za loše stanje u javnim poduzećima krivi stranačko zapošljavanje, stranačko imenovanje direktora, uprava izvršnih direktora, nadzornih i upravnih odbora.

''Ovo je bio koncept etno ekonomije koji je značio podjelu javnih poduzeća po etničkom kriteriju što je potpuno neprihvatljivo'', dodao je Đonlagić.

Naime, Gradski odbor Demokratske fronte Mostar u utorak je u hotelu Bristol u Mostaru organizirao, javnu tribinu pod nazivom “STOP uništavanju javnih poduzeća”. Na njoj su osim Đonlagića govorili i Slavo Kukić i Željko Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close