program podrške

Talijani nastavljaju pomagati Bosance i Hercegovce koji su voljni 'zasukati rukave'

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2015. u 14:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Talijanska kooperacija" nastavlja pomagati Bosance i Hercegovce koji su voljni "zasukati rukave" te stoga u Bratunac donosimo konkretnu pomoć ovdašnjim poljoprivrednicima', kazao je veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias povodom današnje posjete Bratuncu gdje je "Talijanska kooperacija" poljoprivrednicima ove općine donirala 10 sistema za navodnjavanje.

Corrias je pojasnio da će novi program podrške poljoprivrednicima u BiH uskoro biti pokrenut te da će biti kombiniran s aktivnostima predviđenim za mala i srednja poljoprivredna poduzeća pogođena prošlogodišnjim poplavama.

U Bratuncu se susreo s načelnikom Općine Bratunac Nedeljkom Mlađenovićem, kao i s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika te podsjetio na konstantnu podršku koju Vlada Italije pruža ovoj regiji još od kraja rata.

Donacija poljoprivredne opreme dio je aktivnosti podrške bh. poljoprivrednicima i institucijama zaduženim za ovaj sektor, na razini entiteta i općina, koje su predviđene Projektom "Pilot akcija za integralni ruralni razvoj i revitalizaciju teritorije BiH" koji financira Generalna direkcija za kooperaciju Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Projekt čija ukupna vrijednost prelazi 320.000 eura ušao je u drugu fazu i predviđa aktivnosti u cijeloj BiH. Za 2015. godinu predviđen je nastavak programa uz nova financiranja, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close