Turizam po naški

Taksijem do Kravica jer autobusi ne žele

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2015. u 10:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ljetnim mjesecima uistinu postoji potreba za uvođenjem redovite autobusne linije Mostar – Kravica, smatraju u Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški koje je zaduženo za upravljanje, uređenje i nadzor nad ovim hercegovačkim biserom.

Naime, veliki broj turista, kojih je prema nekim procjenama bilo 60 tisuća, na Kravicu dolazi taksijem iz Mostara kako bi došli do Kravice.

Patria piše da, iako postoji zanimanje građana i turista, interesa za sada u prijevozničkim kućama još uvijek nema.

I s mostarskog kolodvora su potvrdili kako redovito imaju upita, većinom stranih državljana za posjet Kravici, i to većinom u srcu sezone, u srpnju i kolovozu. Tako hercegovački turistički potencijali ostaju neiskorišteni između ostalog i zbog jako loše povezanosti, piše novinska agencija Patria.

Mnogobrojni turisti koji dolaze u vlastitoj režiji, izvan turističkih agencija i organiziranih tura, a takvih je sve više, ostaju zarobljeni u kaosu javnog prijevoza između Mostara i okolnih turističkih odredišta.

Mnoga javna prijevoznička poduzeća Mostara u ljetnom razdoblju smanjuju broj autobusnih linija. Tako, neka od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hercegovini, kao što je vodopad Kravica, nisu javnim transportom povezana s Mostarom.

Istu sudbinu dijeli i izletište Rujište te kupalište Bunica koje s Mostarom povezuju samo dvije autobusne linije tijekom dana, jedna koja iz središta grada kreće rano ujutro u 6.30, te ona u poslijepodnevnim satima u 15:30.

Kopirati
Drag cursor here to close