Izrada strategije

Svjetska banka financirat će projekte povećanja broja novih radnih mjesta u BiH

Gospodarstvo / Flash | 29. 06. 2015. u 18:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjerenstva za vanjske poslove i Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) razgovarali su danas u Sarajevu s direktoricom Svjetske banke za područje jugoistočne Europe Ellen Goldstein o podršci Sporazumu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, o Zajmu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta vrijednom 37,4 milijuna eura, kao i o novim projektima Svjetske banke namijenjenih našoj zemlji u narednih pet godina.

Tijekom sastanka, kojem je nazočila i šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskyrjakova, rečeno je da Sporazum o zajmu, za koji zastupnici Zastupničkog doma PSBiH na 9. sjednici Doma od 25. ožujka ove godine nisu dali suglasnost, predstavlja proračunsku podršku reformskom paketu mjera koje su entiteti morali provesti, a koji se tiču unapređivanja poslovnog ambijenta u BiH putem olakšanja pokretanja poslovne djelatnosti, pojednostavljenja investicijskih procedura u oblasti inspekcije i građevinarstva i pojednostavljenja procesa prekogranične trgovine.

Članovi povjerenstava Zastupničkog doma PSBiH zanimali su se za nove projekte Svjetske banke u BiH, posebno za poticaje izvoza, otvaranje novih radnih mjesta i za podršku ravnomjernom regionalnom razvoju.

S tim u vezi, predstavnici Svjetske banke naglasili su da je u tijeku izrada strategije za BiH i da će u narednih pet godina biti financirani projekti koji bi trebali dovesti do ubrzanog ekonomskog rasta i povećanja broja novih radnih mjesta u BiH, priopćio je Odjel za odnose s javnošću PS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close