Svjetlo i sporo

Svjetleći pano i kolektori prijavljeni inspekciji

Vijesti / Politika | 23. 10. 2015. u 10:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Mostar podnio je zahtjeve za inspekcijski nadzor svjetlećeg reklamnog panoa u Ulici Stjepana Radića, kao i radova na postavljanju kolektora.

''Zahtjevi su predani 23. listopada. Nadamo se da ćemo dobiti odgovor u zakonskom roku i da će nadležne službe postupiti po Zakonu'', rečeno je iz HRS-a.

Navode kako su se , kada je u pitanju reklamni pano, vodili zakonskom regulativom koja definira graditeljske i urbanističke norme, kao i regulativu koja se tiče Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

''Istim Zakonom smo se poslužili tražeći inspekcijski nadzor nad obavljanjem radova na postavljanju kolektora, s tim da smo naveli i koje odredbe Zakona o prostornom planiranju su prekršene po našem sudu, a koje se tiču zaštite sigurnosti ljudi i materijalnih dobara'', naveo je Gradski odbor Republikanaca.

Podsjećamo, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić potvrdila je kako taj Odjel nije zaprimio nikakav zahtjev za postavljanje velikog billboarda smještenog kod zgrade Projektanta u Mostaru.

Poručila je kako građani i vozači kojima smeta žalbu mogu uložiti u inspekcijskoj službi.

Kopirati
Drag cursor here to close