Projekt budućnosti

Svi žele farmu koza i ovaca

Gospodarstvo / Flash | 18. 11. 2014. u 14:27 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veliki broj poljoprivrednika iskazao je zanimanje za sudjelovanje u projektu "1.000 farmi koza i ovaca u BiH" i prije objave javnog poziva za apliciranje za izgradnju tih farmi, odnosno osposobljavanje ljudi'' izjavio je za Agenciju Fena predsjednik Udruge uzgajivača koza, ovaca i ostalih "Tor" Mostar Dževad Kovač.

U Žepču je u utorak za poljoprivrednike Zeničko-dobojske županije i druge zainteresirane organizirana prezentacija tog projekta, načina njegove implementacije, kao i uvjeta za sudjelovanje. Slične edukacije ranije su organizirane i u drugim županijama, a uskoro se, kako je kazao Kovač, očekuje i objava javnog poziva.

Ugovor o implementaciji projekta izgradnje tisuću farmi koza i ovaca sredinom kolovoza u Sarajevu potpisali su Kovač i zastupnik turske tvrtke Milksa iz Burse Aybar Ulucka.

''Očekujemo da će realizacija projekta ići u pravcu da se osnaži i razvija proizvodnja u ovoj oblasti uz osiguran plasman proizvoda, a proizvodit ćemo sve proizvode od kozjeg mlijeka i mesa'' dodao je Kovač.

Naveo je da se radi o projektu budućnosti koji treba omogućiti otvaranje radnih mjesta i stvaranje nove vrijednosti.

Zastupnik tvrtke Milksa Aybar Ulucka tada je naglasio socijalni i ekonomski značaj ovog projekta za BiH koji se odnosi na uzgoj koza, u vidu obiteljskog biznisa pod sustavom franšize, napominjući da će oko 7.500 ljudi dobiti posao kada se čitav projekt završi.

Partneri Milksae, kako je tada dodao, vrlo su iskusni kod uvoza i izvoza mliječnih proizvoda, njihovoj proizvodnji i u franšiznom poslovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close