Za firme iz 5 sektora

Svečana dodjela grantova u okviru projekta ''CREDO Hercegovina''

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2012. u 12:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas upriličena svečana dodjela grantova za 27 malih i srednjih poduzeća i 4 općine iz Hercegovine u okviru projekta "CREDO Hercegovina" kojeg provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH), a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA).

Javni poziv za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekata "CREDO Hercegovina" objavljen je sredinom ožujka ove godine i riječ je o prvom od ukupno dva poziva u kojemu su odobrena grant sredstva u ukupnom iznosu od 450.000 KM za mala i srednja poduzeća i 160.000 KM za općine.

Direktor REDAH-a Ivan Jurilj kazao je u izjavi za novinare kako je cilj ovoga projekta podizanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mjesta.

"Kada su u pitanju grantovi za mala i srednja poduzeća odabrane su firme iz pet sektora i to metal, turizam, guma i plastika, proizvodnja sira te informacijsko-komunikacijske tehnologije, a što se tiče općina riječ o projektima kreiranja povoljnog poslovnog okruženja", kazao je Jurilj istaknuvši kako se do kraja godine kroz Razvojni fond projekta "CREDO Hercegovina" očekuje otvaranje oko 100 novih radnih mjesta, a da je na ovaj način podržano oko 400 postojećih radnih mjesta.

Jurilj je dodao kako bi do kraja godine trebao biti otvoren i drugi krug natječaja te izrazio potrebu za povezivanjem svih razina vlasti kada je u pitanju gospodarski razvoj koji, kako je kazao, najviše utjeće na ambijent u BiH.

Direktor SIDA-e za BiH Pelle Persson kazao je kako agencija SIDA podržava projekt "CREDO Hercegovina" koji ima za cilj pospješivanje ekonomskog rasta i stvaranje prilika za nova radna mjesta.

"Ekonomski rast se ne odnosi samo na nova radna mjesta nego se odnosi i na pospješivanje cijelog poslovnog okruženja koje će samo po sebi izroditi bolje i nove prilike za nova radna mjesta i za nove razvoje. Ekonomski rast je kamen temeljac cijelog koncepta na kojemu se temelji suradnja između moje vlade i vlade BiH", kazao je Persson.

Jedna od dobitnica granta, vlasnica Nacionalnog restorana "MM" Mostar Ema Badžak zahvalila se agenciji REDAH što je prepoznala i pomogla u sufinanciranju njezina projekta, istaknuvši kako je ovo prvi put da netko malim privatnicima "otvori vrata" kada je u pitanju ugostiteljstvo, odnosno turizam u ovoj regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close