Sklonili se u Budvu

Sve više Ukrajinaca u Crnoj gori

Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2014. u 10:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jeku rusko-ukrajinske krize na desetine ukrajinskih državljana, sa svojim obiteljima, sklonili su se u Budvi, pišu podgoričke Vijesti.

Više ruskih i ukrajinskih državljana, koji godinama žive u Budvi, reklo je tom listu da u gradu ima sve više Ukrajinaca, koji su odlučili doći na Crnogorsko primorje.

Oni tvrde da mnogi od njih kupuju i nekretnine, a da ih je sve više potvrđuje i to da se ukrajinski jezik sve više može čuti u trgovinama i na ulici, prenosi Tanjug.

Inače, turistički radnici već strepe od posljedica ukrajinsko-ruskog sukoba na predstojeću ljetnu sezonu, s obzirom na to da s tih tržišta u Crnu Goru tradicionalno dolazi veliki broj gostiju svake godine.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) upozorili su da vlada mora biti oprezna kod komentiranja i odluka vezanih za taj sukob, a čelnik tog udruženja Žarko Radulović ocijenio je i da lažne vijesti, poput one da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, prave štetu i unose nemir.

Vlada Crne Gore treba dobro razmotriti eventualne posljedice ovakvih odluka na predstojeću sezonu. Također, treba dostaviti demanti ruskim medijima, ističu iz CTU.

Kopirati
Drag cursor here to close