Hrvatski ministar

Šustar u Čitluku: Možemo naučiti puno toga od vas iz Hercegovine

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2016. u 15:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Republike Hrvatske Predrag Šustar započeo je službeni dvodnevni posjet BiH sastankom s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Marinom Radišićem i Predragom Smoljanom, v. d. direktora J.P. Broting.

Posjet općini Čitluk započeo je sastankom u Uredu načelnika.

''Meni je jako drago što sam ovdje. Uvijek je lijepo doći u Hercegovinu i moram priznati s posebnim zadovoljstvom sam ovdje, a i nedavno sam bio u nekim drugim općinama i u nekim drugim mjestima u Hercegovini. Cilj posjeta je upoznavanje s kolegama. Prije svega, rekao bih da je ovaj posjet specifično vezan za početak nove školske godine, da vidimo kako se te stvari odvijaju i kako možemo pomoći, ali i kako mi možemo nešto naučiti iz vašeg iskustva, što je nama itekako dragocjeno'', kazao je Šustar nakon sastanka.

Hrvatski ministar je posebno naglasio mogućnost suradnje na zajedničkim projektima i projektima prekogranične suradnje financiranim iz europskih fondova, a o takvom vidu suradnje na sastanku su govorili i vodeći ljudi općine Čitluk.

''Upoznao sam ministra s brojem stanovnika, brojem zaposlenih, brojem učenika u osnovnim i srednjoj školi, s brojnim infrastrukturnim, gospodarskim, vjerskim i turističkim objektima, zatim s onim što je do sada realizirano, kao i s projektima koje planiramo realizirati. Razgovarali smo i o nužnosti gradnje školske sportske dvorane za izvođenja nastave tjelesnog odgoja u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića, ali i o drugim važnim temama'', izjavio je nakon sastanka načelnik Ivo Jerkić i dodao kako je gradnju nove zgrade SŠ dr. fra Slavka Barbarića pomagala i Vlada Republike Hrvatske.

Nakon sastanka u Uredu načelnika općine Čitluk, ministar Šustar i njegovi današnji domaćini posjetili su SŠ dr. fra Slavka Barbarića gdje su ih dočekali ravnateljica Adela Škutor, profesorice i profesori, ali i neki od učenika.

Na susret s ministrom Šustarom došli su najuspješniji učenici generacija koji su već upisali željene fakultete, učenici koji su ostvarili zapažene rezultat na različitim natjecanjima, kao i uspješni sportaši koji, uz odlične uspjehe u školi, nižu izvanredne uspjehe i na sportskim terenima.

Sa svima njima ministar Šustar se upoznao, podijelio nekoliko korisnih savjeta, nakon čega je posjet nastavljen razgledavanjem sadržaja kojima trenutno raspolaže SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

Planirani posjet ministar Šustar nastavio je u kasnim poslijepodnevnim satima posjetom župi Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek.

Kopirati
Drag cursor here to close