Donesena odluka

Šumarija Kupres dobro gospodari šumama

Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2015. u 11:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon suglasnosti Općine Kupres i mišljenja Šumarskog fakulteta u Sarajevu, Ministarstvo vodoprirode, poljoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije donijelo je odluku o usvajanju šumsko gospodarske osnove za Šumsko gospodarsko područje "Kupreško" s periodom važenja od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2024. godine, priopćeno je iz Šumarije Kupres.

Prije donošenja tih odluka a tijekom prošle godine, na navedenom šumsko gospodarskom području su prethodno izvršene izmjere površina i svih taksacijskih elemenata koji su nužni da bi se izradili uređajni elaborati i šumsko gospodarska osnova.

Te radove je izvršilo poduzeće "Vald – Projekt“ iz Bosanske Krupe gdje su bili obuhvaćeni terenski i uredski dio.

Za Šumsko gospodarsku osnovu naglašeno je da sadrži podatke bitne za plan gospodarenja šumama u naredni devet godina. Ono što je posebno istaknuto iz Šumarije Kupres je to da se u proteklom uređajnom periodu dobro gospodarilo šumama jer se drvna zaliha povećala, a s tim i prirast i drvna masa (etat).

Ukupna drvna masa koja se može posjeći u novom odobrenom uređajnom periodu iznosi 67 200 kubika za razliku od prošlog uređajnog periodu kada se moglo posjeći 49 950 kubika.

Kopirati
Drag cursor here to close