Posjeta

Stotinu studenata obišlo Aluminij

Sci-Tech / Flash | 25. 05. 2016. u 11:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinu studenata različnih studijskih godina Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, među njima i njih 25 s isturenoga odjela toga fakulteta u Vitezu, posjetili su u srijedu 'Aluminij' d.d. Mostar, u sklopu terenske nastave iz kolegija Osnove menadžmenta.

Posjet je organiziran na poticaj profesora na tomu kolegiju, inače prodekana za nastavu Ekonomskoga fakulteta prof.dr.sc. Zdenka Klepića, koji je, zajedno s kolegama doc.dr.sc. Nikolom Papcem i asistenticom Lidijom Šunjić, svojim studentima, nakon mostarske tvornice, danas osigurao i obilazak gospodarskih subjekata s prostora Čitluka i Ljubuškoga.

"'Aluminij' nije odabran slučajno. Nakana nam je upoznavanje studenata s praktičnim iskustvima jednoga od najvećih bosanskohercegovačkih poduzeća i nositelja razvitka Hercegovine", kazao je prof. Klepić, inače član i Nadzornog odbora 'Aluminija', u kojemu zastupa interese državnoga kapitala u tvorničkoj vlasničkoj strukturi.

Dvosatni je stručni posjet ocijenjen više nego uspješnim, nakon što je, u Velikoj dvorani Upravne zgrade Društva, rukovoditelj Korporativnih komunikacija 'Aluminija' Darko Juka, studentima održao polusatno predavanje o korporativnomu upravljanju, načinu organizacije poduzeća i njegova poslovanja, potom o upravljanju poslovnim procesom, društvenoj odgovornosti poduzeća, te o ekološkomu i humanomu aspektu poslovanja, kao i o povijesti 'Aluminija' i o njegovu nemjerljivu značaju za BiH i njezinu gospodarstvo danas.

Buduće je menadžere osobito zanimala organizacijska struktura upravljanja i odgovornost u tomu procesu, a upoznati su i s onim ključnim segmentom Hercegovačkoga diva, a to je način proizvodnje i način plasmana odnosno prodaje njegovih proizvoda.

Na tomu su tragu prošli i tzv. hladnim dijelom pogona Ljevaonica, u kojoj ih je ugostio rukovoditelj proizvodnje Mirko Anđelopolj. Posjet je završen šetnjom tvorničkim vrtovima i okrjepom u tamošnjemu restoranu 'Vrt Aluminija'.

Kopirati
Drag cursor here to close