"Autoputevi RS''

Stigla detaljna ponuda za izgradnju autoputa

Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2014. u 15:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzorcij "Republika Srpska autoput invest", u kojem je nekoliko tvrtki predvođenih francuskim "Buigom" i austrijskim "Strabagom", dostavio je danas detaljnu ponudu za realizaciju projekta izgradnje autoputa Doboj - Vukosavlje, na trasi Koridora Vc kroz Republiku Srpsku (RS).

Iz javnog poduzeća "Autoputevi RS“ podsjećaju da je riječ o dionici dugoj 46 kilometara, koju RS namjerava da gradi kroz model javno-privatnog partnerstva.
Podsjećaju da su na javni poziv za realizaciju javno-privatnog partnerstva za izgradnju autoputa Doboj - Vukosavlje, objavljen 1. kolovoza 2012. godine, do predviđenog roka 21. prosinca 2012., pristigle ukupno dvije ponude zainteresiranih ponuđača udruženih u dva konzorcija.

Prvi konzorcij činili korejski "Samsung" i francuski "Ežis", a drugi poduzeća okupljena oko francuskog "Buiga" i austrijskog "Strabaga".

Nakon višemjesečnih detaljnih pregovora o tehničkim aspektima ponuda, kao najozbiljniji ponuđač izdvojio se konzorcij "Buiga" i "Strabaga", odnosno "Republika Srpska autoput invest", koji je danas i službeno dostavio detaljnu ponudu, čiji je sastavni dio i financijska ponuda za realizaciju ovog projekta.

Entitetska vlada će formirati komisiju, koja treba pregledati i detaljno analizirati ponuđena rješenja, poslije čega će biti poznati sljedeći koraci u realizaciji projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close