Nema razlike

Srbija: S radom počele stjuardese u vlakovima

Gospodarstvo / Flash | 16. 08. 2017. u 16:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće za željeznički transport 'Srbija voz' uvelo je stjuardese u vlakove koji prometuju na dionicama Beograd-Novi Sad, Beograd-Bar i Beograd-Vršac.

Tanjugov reporter koji je putovao na dionici Beograd-Novi Sad piše kako se stjuardese u vlakovima ne razlikuju od onih u zrakoplovima: "Crvena marama, košulja na bijelo-plave pruge, crna suknja, kolica sa kojih ljubazno putnicima nude kavu, sokove, pivo, grickalice..."

"Stjuardese koje rade u vlaku ne smiju biti starije od 26 godina, jer je posao fizički zahtjevan i očekuje se da će taj posao obavljati mladi tijekom studiranja ili nakon završetka škole, dok ne nađu 'pravi posao'", kazao je v. d. direktor 'Srbija voz' Jugoslav Jović.

Na noćnoj liniji Beograd – Bar angažirano je i nekoliko momaka koji rade kao stjuardi. Poduzeće 'Srbija voz', pored stjuardesa, uvodi i mobilni terminali za prodaju karata. Za sada je kupljeno deset mobilnih terminala, a da bi svi kondukteri imali te uređaje u vlakovima u Srbiji potrebno je njih 450.

"Sustav je pušten u rad početkom lipnja. Tijekom probnog perioda koji traje dva mjeseca bilo je otpora konduktera i osoblja, ali sada su svi zadovoljni. Ovi uređaji, s jedne strane, ubrzavaju prodaju karata jer više nema pisanja već je sve na dugme, a s druge strane, povećava se naša kontrola nad dnevnim prihodima, jer su izravno vezani za bazu. Ovim ćemo umanjiti broj situacija kada se kondukteri s putnicima 'dogovaraju' oko cijene karte", dodao je Jović.

Kopirati
Drag cursor here to close