Rast cijena

Sokolović: Povećanje trošarina na gorivo izazvalo bi lančana poskupljenja

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2016. u 11:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povećanje trošarina na naftu i naftne derivate neizbježno će izazvati lančanu reakciju poskupljenja prvenstveno životnih namirnica što u ovakvoj ekonomsko-socijalnoj situaciji u Bosni i Hercegovini trenutno nije dobro'', rekao je za agenciju Anadoliju Salko Sokolović, prvi zamjenik predsjedavajućeg Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Najavio je stoga kako će na sjednici Komisije za financije i proračun koja će se održati uoči zasjedanja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koje je zakazano za 1. kolovoz, kada je na dnevnom redu očitovanje o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama BiH glasati protiv predloženih rješenja.

Naime, izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini preciziraju se trošarine na naftu i naftne derivate, i to 10 feninga po litru goriva za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta.

Ove izmjene prate prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close