Radnici bez posla

Smiljan Vidić s radnicima Laste: Radimo na rješavanju problema

Gospodarstvo / Flash | 01. 02. 2017. u 13:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Meni je jako drago da sam imao priliku predstavnicima radnika Laste danas reći i par pozitivnih informacija koje nisu znali. To je još uvijek neslužbeno, postoje za sada nekolika načina izlaska iz krize, tj. sačuvanja radnih mjesta i proizvodnje u Lasti, no kako je to neslužbeno bilo bi to neodgovorno od mene da pričamo na tu temu. Javnost treba da zna da radimo na tome, ja se nadam da će nešto od toga biti'', poručio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je danas je održao sastanak sa radnicima tvornice keksa i vafla Zvečevo – Lasta d.d. Čapljina.

''Tema susreta je bilo stanje u Lasti, svi oni problemi s kojima se zadnjih nekoliko godina susreću radnici Laste, a koji su kulminirali ovih dana. Htjeli smo razmjeniti informacije i naći izlaz iz ovog postojećeg stanja. Svima nam je jasno da se radi o privatnoj firmi koja je donosila odluke tako kako ih je donosila, a na kraju je najveći teret pogrešnih odluka pao na leđa radnika.

Ja sam i do sada u nekoliko navrata govorio da lokalna vlast nema ingerencije nad vlastom od 2002. godine otkada je Zvečevo privatiziralo Lastu, ali jako smo zainteresirani za ljude koji tamo rade, to su nađi sugrađani, i želimo da oni sačuvaju radna mjesta. gubitak svakog radnog mjeseca je jako loš, posebno kada odjednom ode 100 ljudi na burzu rada'', dodao je Vidić.

Ispred radnika Laste sastanku su nazočili Nikolina Čuljak i Antonija Granić te Vinko Jovanović, Mladen Žobrak i Luka Trtanj.

Tema razgovora je bila stanje u navedenoj tvornici te problemi zbog kojih Lasta trenutno ne radi.

''Svaki poziv u pozitivnom smislu dobro je došao. Razgovarali smo o problemataci, načelnik je preuzeo na sebe dio posla da bi nam pomogao, vidjet ćemo šta će od toga biti. Mi i dalje ne radimo, pogoni su ugašeni, nitko nam ništa ne govori. Načelnik je obećao da će dati sve od sebe da se sačuvaju radna mjesta'', poručio je Trtanj.

Radnici tvornice keksa i vafla Zvečevo – Lasta d.d. Čapljina su izrazili zadovoljstvo ovim sastankom, sa pruženim informacijama od strane načelnika Vidića uz dogovor da se zajedničkim snagama pokuša prevazići ovaj problem.

Kopirati
Drag cursor here to close