RS

Skuplja struja gasi povlastice u gospodarstvu

Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2015. u 07:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarstvenici iz RS-a izražavaju nezadovoljstvo i upozoravaju da će im najavljeno poskupljenje struje u RS dodatno otežati poslovanje.

Oni su složni u ocjeni da će skuplja električna energija u RS gotovo neutralizirati sve povlastice koji su dani pgospodarstvu posljednjih godina, ali i dovesti u pitanje sve mjere koje se u posljednje vrijeme predlažu za rasterećenje gospodarstva, pišu Nezavisne novine.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, rekao je u petak da će najavljeno poskupljenje struje u tom iznosu neutralizirati sve što je do sada učinjeno gospodarstvu, čak i neoporezivi dio plaće.

Prema njegovim riječima, gospodarstvenicima u RS ne treba deklarativna, već konkretna podrška, te dobra zakonska rješenja, ali i više sluha za ono što dolazi odgospodarstva, odnosno onih koji stvaraju novu vrijednost.

Isto tako, Dragica Ristić, direktorica Privredne komore RS, rekla je da ih zabrinjava najavljeno poskupljenje električne energije u RS, što usložnjava uvjete poslovanja i svakako dovodi u pitanje sve ove mjere koje se predlažu za rasterećenje gospodarstva.

Ona je navela da su njihovi zahtjevi za rasterećenje gospodarstva poznati i da je značajan broj njih našao svoje mjesto u mjerama Ekonomske politike RS, te da očekuju bržu dinamiku i realizaciju tih mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close