Špekulacije

Skoko: TE Gacko nastavlja s radom, nema govora o gašenju proizvodnje

Gospodarstvo / Flash | 24. 09. 2015. u 16:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) čini sve napore da Termoelektrana (TE) Gacko izađe iz dosta teške situacije u kojoj se nalazi i u tome i uspijeva, rekao je novinarima danas izvršni direktor za tehničke poslove u ERS-u Maksim Skoko.

"Uspjeli smo da prevaziđemo ključni problem otkrivke uglja i trenutno se stabilizira proizvodnja koja je nešto veća u odnosu na prethodni mjesec", dodao je Skoko, navodeći da TE Gacko ovih dana radi stabilno.

On je istaknuo da je TE Gacko trenutno jedina u sustavu koja ima proizvodnju ispod 100 posto u odnosu na plan u ovom periodu.

Skoko je nazvao špekulacijama pisanje pojedinih medija da TE Gacko gasi proizvodnju i da je pred zatvaranjem, navodeći da je Uprava ERS-a prije nekoliko dana donijela elektroenergetski bilans za naredne tri godine, u kojem je vidljivo da TE Gacko radi punim kapacitetom.

"Očigledo je da je cijena električne energije za Gacko nedovoljna za bilo kakva investiciona ulaganja i da postoji potreba da dođe do njene korekcije", smatra Skoko, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close