Stručna konferencija

SFERA 2016: Oblikovanje i toplinska izolacija fasadnih zidova: tradicionalni i suvremeni pristup

Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2016. u 14:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marketinška i izdavačka agencija SFERA d.o.o. Mostar u sardnji sa Građevinskim fakultetetom Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar , uz podršku GIT instituta, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom Sfera 2016, 3 i 4. studenog 2016. godine.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Plašt objekta ili fasadni zid je jedan od najbitnijih elemenata u vizualnom doživljaju objekta ali i po pitanju ostvarivanja ugodnosti korištenja istog. Boje fasade kao i materijali za završnu obradu su jedan od ključnih elemenata za budući identitet objekta u prostoru kao i njegovo redovno održavanje.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali za "utopljavanje" i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se prezentira naučni, pregledni i stručni radovi, a u drugom savremene tehnologije i proizvodi u domenu proizvodnje toplinskih izolacija te materijala za završnu oblogu fasadanih zidova.

Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom materijala za toplinsku izolacije te završnu obradu fasadnih zidova su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

TEME

[1] Povijesni razvoj fasadnih zidova
[2] Građevinski propisi i važeći standardi za toplinske izolacije i završnu obradu fasadnih zidova
[3] Energetska efikasnost u zgradarstvu
[4] Fasadni zidovi s aspekta funkcionalnosti i sigurnosti objekata
[5] Fasadni zidovi i savremeni zahtjevi: zdravlje, komfor, redovno održavanje i energetska efikasnost
[6] Uslovi i pristup za poboljšanje energetske efikasnosti povijesnih i suvremenih objekata
[7] Toplinska izolacija i završna obloga: pristup u novogradnji, obnovi/održavanju postojećih objekata i konzervaciji/rekonstrukciji kulturno-historijskih objekata
[8] Tehnološki aspekt, kvalitet i dugotrajnost toplinske izolacije od tradicionalnih i suvremenih materijala.

Sudionici se mogu prijaviti na konferenciji ispunjavanjem obrasca za registraciju koji se nalazi na web stranici konferencije (2016.sfera.ba).

Generalni sponzor konferencije je komapnija : Baumit

Sponzori konferencije su komanije : Bautrend, Baumy, Dugatehna, dok su partneri konferencije kompanije: EPS Lastro, Knauf, Knauf Insulation, Austrotherm, Njemačka privredna komora – AHK, Terrasit, Stamal, Fibran, Baldini Studio,Rockwool, Bekament, Orvis, te kompanija Igm.

Nadolazeću konferenciju će svečano otvoriti predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te će govornici biti stručnjaci iz oblasti teme naučno stručne konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close