Enormna zarada

Šefica maloprodaje i online trgovine Applea najplaćenija direktorica u SAD-u

Gospodarstvo / Flash | 06. 05. 2015. u 09:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripremajući se za predstavljanje prvog novog proizvoda u razdoblju nakon Stevea Jobsa, Tim Cook i ostali vodeći direktori u Appleu tražili su osobu koja će im pomoći da sa svojim pametnim satom, osim ljubitelja tehnologije i gadgeta, privuku i što više 'modno osviještenih' korisnika te osobu koja će im pomoći u povećanju prodaje na kineskom tržištu.

Tu su osobu našli u dotadašnjoj izvršnoj direktorici britanske modne kompanije Burberry Angeli Ahrendts koja je prošle godine prešla u Apple i zauzela poziciju šefice maloprodaje i online trgovine, piše Zimo.co.

Prema informacijama koje su jučer objavili na Bloombergu, 54-godišnja Ahrendts može biti iznimno zadovoljna svojim statusom u kompaniji koja je u posljednjem kvartalu prošle godine oborila sve prodajne i financijske rekorde te je zaradila čak 82,5 milijuna dolara, što je čini najplaćenijom ženom u SAD-u.

Pored ionako velike plaće, njoj je prošle godine isplaćen i bonus za prelazak u Apple, kao i nagrade i bonusi koje je ostvarila u Burberryju.

Informacije s početka godine govorile su kako je Ahrendts zaradila 73,3 milijuna dolara, no ta je svota ipak veća za skoro deset milijuna dolara koje je dobila jer se dokazala kao 'veliko pojačanje' direktorskom timu Applea te je u kompaniju donijela veliko znanje i iskustvo vođenja maloprodaje i internetske trgovine.

Drugo mjesto na ljestvici najplaćenijih žena u SAD-u zauzela je Safra Catz iz Oraclea koja je prošle godine zaradila 71,2 milijuna dolara, dok je treće mjesto zauzela Marissa Mayer iz Yahooa.

Mayer je najplaćenija izvršna direktorica u SAD-u te je prošle godine zaradila 59,1 milijuna dolara.

Ono što je zanimljivo jest da je Angela Ahrendts prošle godine zaradila puno više novca i od svog šefa, izvršnog direktora Applea Tima Cooka koji je u 2014. zaradio 'samo' 65 milijuna dolara, piše Zimo.co.

Što se muškaraca tiče, prošle je godine najviše zaradio izvršni direktor GoProa Nicholas Woodman – 284 milijuna dolara, ponajviše od dionica kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close