Niti jednu marku

Sarajevska pivara i grupacija MIMS: Nemamo dugovanja prema Razvojnoj banci FBiH

Gospodarstvo / Flash | 01. 08. 2014. u 12:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Sarajevske pivare i Grupacije MIMS danas je priopćeno da ne duguju Razvojnoj banci Federacije BiH niti jednu konvertibilnu marku.

Ističu da su neistine to što je doskorašnji direktor Razvojne banke Ramiz Džaferović rekao o milijunskim kreditnim iznosima,a koje je, navodno, pod nekakvim pritiscima plasirao u ove tvrtke.

Dodaju da Džaferović već godinama sustavno kleveće Grupaciju MIMS i Sarajevsku pivaru, usprkos činjenici da je u više izvještaja Financijske policije koji su podneseni o njegovom vođenju Banke, krajnje jasno i decidno navedeno koliki su i kakvi krediti Razvojne banke bili na raspolaganju toj grupaciji.

Također, navode da je upravo iz tih izvještaja vidljiv i način funkcioniranja Razvojne banke pod upravom Ramiza Džaferovića i još vidljivija (zlo)upotreba Banke u razne svrhe, najmanje za razvoj privrede na ovim prostorima, te da je jednostavno provjeriti da Grupacija MIMS i Sarajevska pivara nemaju nikakvih obaveza niti kredita kod Razvojne banke FBiH.

"Zbog ranije iznesenih laži i kleveta", Grupacija je pokrenula spor za naknadu štete od Ramiza Džaferovića, te tvrde da je Razvojna banka za mandata Ramiza Džaferovića služila za kažnjavanje gospodarstvenika i podršku razvoja tuđe, a nikako domaće proizvodnje.
''Kao i bezbroj puta do sada ispostavilo se da u Bosni i Hercegovini opetovano ponavljanje laži postaje prihvaćeno kao istina. Upravo zbog toga, žaleći što su i neki mediji olako prihvatili Džaferovićeve klevete, inzistiramo na točnosti informacija i iz same Razvojne banke u kojoj nema niti jednog kredita plasiranog u Sarajevsku pivaru i Grupaciju MIMS'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close