1.600 sudionika

Sarajevo Business forum 2016: Do sljedećeg realizirati pokrenute inicijative

Gospodarstvo / Flash | 05. 05. 2016. u 15:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor BBI banke Amer Bukvić izjavio je na zatvaranju 7. Sarajevo Business Foruma da je ovogodišnja konferencija okupila 1.600 sudionika, od čega 750 stranih, 350 akreditiranih novinara te da je održano 250 sastanaka gospodarstvenika i investitora.

Dodao je da je zahvaljujući sudjelovanju brojnih predstavnika vlasti SBF postao dobar primjer javno-privatnog partnerstva i da očekuje da će do sljedećeg foruma biti realizirane sve inicijative pokrenute u ova dva dana.

Bukvić je posebno zahvalio gostima iz dalekih zemalja - Kine, Indije, Surinama, Malezije, Indonezije, ali i svim ostalim sudionicima koji su doprinijeli Sarajevo Business Forumu 2016.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić naglasio je da sve sudionike SBF-a smatra borcima za gospodarski razvoj Bosne i Hercegovine.

Po njegovom mišljenju, 7. Sarajevo Business Forum već je polučio rezultate jer su mnogi predstavljeni projekti zainteresirali potencijalne investitore.

Sarajevo Business Forum 2016. proširen je Forumom Kina + 16 zemalja središnje i istočne Europe koji je dao posebnu dimenziju ovogodišnjoj investitorskoj konferenciji.

Tijekom dva dana održavanja istaknuta je važnost suradnje zemalja regije za gospodarski razvoj, potencijali koje predstavljaju energetika i infrastruktura, poljopriveda s naglaskom na organsku proizvodnju, kao i turizam i obrazovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close