Ranka Mišić

Samo budala može povjerovati da će novi zakon o radu biti u korist radnika

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2015. u 14:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Samo budala" može povjerovati u konstataciju da će zakon koji traži Međunarodni monetarni fond i Unija udruženja poslodavaca RS-a biti u korist radnika u Republici Srpskoj'', ustvrdila je danas predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić.

Ponovila je da će sindikat uvijek biti protiv novog zakona o radu u RS-u, jer predlagači i oni koji stoje iza takvog zakonskog rješenja žele da dodatno pojeftini ionako jeftine radnike u RS-u.

''Naš radnik je deset puta jeftiniji od radnika iz zemalja čiji bi, navodno, investitori trebali doći ovdje. Zar to nije dovoljan razlog da dođu i da dodatno obesprave ionako obespravljene radike RS-a '' ustvrdila je Mišić.

Ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da sjednica Ekonomsko- socijalnog savjeta RS-a nije održana, jer nije ispoštovana neophodna procedura, koja predviđa da se sedam dana prije toga moraju konzultirati socijalni partneri te dostaviti materijali i poziv.U ovom slučaju, dodala je, poziv za sjednicu je upućen 20.travnja, a sjednica zakazana za danas, što znači da nije ispoštovana procedura i stoga se sindikalci nisu ni pojavili na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta RS-a.

Mišić tvrdi da su potpuno suprotne izjave o predlaganju novog zakona o radu dali ranije premijerka RS-a Željka Cvijanović i danas ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Milenko Savanović.Mišić je ranije iizjavila je da joj je danas onemogućeno da se obrati novinarima u Pres- centru Vlade RS-a, nakon sjednice Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj, čiji je član u svojstvu promatrača.

''Zamolila sam predsjednika te komisije da dam izjav. Ali, nažalost, neki drugi ljudi, po nečijem naređenju su me izbacili iz pres-sale Vlade RS-a. To nije uredu, nije pristojno i do toga nije trebalo doći'', rekla je Mišić novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close