Gradnja autoceste

RS uzima kredit od 35 milijuna eura za izgradnju dionice Banja Luka - Doboj

Gospodarstvo / Flash | 18. 02. 2015. u 17:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Narodne skupštine RS-a usvojili su danas izmjene i dopune Odluke o davanju suglasnosti za izdavanje jamstva RS za kreditno zaduženje poduzeća "Autoputevi RS" kod Europske banke za obnovu i razvoj prema projektu izgradnja auto-puta Banja Luka-Doboj.

Novom odlukom predviđeno je povećanje zaduženja za 35 milijuna eura. Ranija odluka predviđala je zaduženje u iznosu od 150 milijuna eura.

Podršku zastupnika dobila je i odluka o prihvaćanju zaduženja RS prema Razvojnoj banci Vijeća Europe po projektu zatvaranja kolektivnih centara.

Odlukom je predviđeno zaduženje od 18.169.412 eura.

Projektom je predviđeno zatvaranje 18 kolektivnih centara, a stambeno bi trebalo bilo zbrinuto 610 obitelji, tj. 1.223 korisnika iz reda interno raseljenih i drugih ugroženih osoba.

Zastupnici su drugog dana zasjedanja podržali i izmjene Odluke o prihvaćanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci po projektu energetske efikasnosti, kojima je promjenjena kamatna stope na kreditna sredstva s 1,25 posto na 1,40 posto.

Usvojeno je i više izvještaja o radu agencija i povjerenstava RS-a u 2013.godini, kao i izmjene i dopune Prostornog plana RS do 2025. godine, čime je okončan treći nastavak ovog drugog redovnog zasjedanja parlamenta RS.

Kopirati
Drag cursor here to close