Nova saznanja

RICS standardi u tržišnoj procjeni nekretnina sada i u BiH

Gospodarstvo / Flash | 06. 02. 2016. u 12:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edukacija o metodama tržišne procjene nekretnina, u skladu sa standardima Kraljevskog instituta Velike Britanije (RICS standardi) održana je danas u Sarajevu.

Organizator edukacije je Udruženje eksperata iz oblasti nekretnina (BHPA), koje je osnovano s ciljem uređenja oblasti nekretnina u Bosni i Hercegovini.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i predsjednik Upravnog odbora BHPA-e Muharem Karamujić pojasnio je da se radi se o kontinuiranoj edukaciji koju BHPA organizira za svoje članove kako bi stekli nova saznanja i iskustva.

Napomenuo je da je BHPA-ino preuzimanje RICS standarda novina, ne samo u BiH, već i u cijeloj regij.

Kako je rekao, osnovni cilj ovih edukacija je upoznavanje članova sa RICS standardima, a iduća faza koja će uslijediti ubrzo, bit će primjena standarda i sankcioniranje članova koji se ne ponašaju u skladu s njima.

Krajnji rezultat edukacije bit će standardiziranje profesija i eksperata koji se bave poslovima na tržištu nekretnina, koje je značajno za stanje ekonomije u cijeloj BiH.

Karamujić, koji je i jedan od predavača na edukaciji, informirao je članove o najnovijoj verziji standarda, izdatoj 2014. godine, te elementima koje taj standard obuhvata.

Također, na edukaciji su dodijeljene članske kartice i certifikati za 2016. godinu svim članovima BHPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close