Dubrovački turizam

Rekordan broj posjetitelja na dubrovačkim zidinama

Gospodarstvo / Posao | 19. 07. 2016. u 15:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 16. srpnja dubrovačke zidine obišlo je rekordnih 9078 posjetitelja, a ove godine očekuje ih se više od milijun, potvrdio je u utorak u Dubrovniku predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić.

Kako je istaknuo Kapetanić, rekordan broj posjetitelja rezultat je spoja špice sezone i lošeg vremena. "Tako veliki broj posjetitelja je kombinacija povećanog broja turista ove godine, a spojile su se okolnosti sredine srpnja i oblačnog vremena. Brojka od više od devet tisuća ljudi je zaista impozantna", rekao je.

Kapetanić je istaknuo da se ove godine očekuje milijun i 50 tisuća posjetitelja te da su u prvih šest mjeseci rezultati sedam posto bolji u odnosnu prema prošloj godini."Prošle godine zidine je posjetilo 994 tisuće gostiju, a ove godine ćemo definitivno imati više od milijuna posjetitelja", dodao je.

Od sljedeće godine karta za dubrovačke zidine stajat će, umjesto 120 kuna, 150 kuna. Osim pojedinačnih karata, od 1. siječnja 2017. poskupjet će i ulaznice za djecu, studente, branitelje i invalide s 30 na 50 kuna, a toliko će stajati i pojedinačna ulaznica za tvrđavu Lovrjenac, piše Hina.

Inače, u izvješću koje je nedavno objavio UNESCO navodi se kako u povijesnoj jezgri Dubrovnika ne bi smjelo biti više od osam tisuća posjetitelja na dan.

Kopirati
Drag cursor here to close