Dvije etape radova

Rekonstrukcija ulice Braće Fejića započinje 1. rujna

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2016. u 07:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak radova na rekonstrukciji ulice Braće Fejića – etapa 3, planiran je za 1. rujna'', doznaje Bljesak.info iz Gradske uprave Grada Mostara. Investitor je Grad Mostar, a izvori financiranja su Grad Mostar, Vlada FBiH i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Zbog različitih izvora financiranja radovi su razdvojeni po vrsti radova na dva ugovora: Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića – etapa 3 i Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3, sve prema izvedbenom projektu izrađenom od strane G.D. Bišina d.o.o. Mostar projektni biro ARHI Plus.

U ovoj etapi izvodit će se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka (Karađozbegova džamija). Nakon toga slijedi popločavanje i asfaltiranje površina.

Radovi predviđaju potpunu zamjenu vodovodne i kanalizacijske infrastrukture pri čemu se kanalizacijska infrastruktura razdvaja na fekalnu i oborninsku. Fekalna kanalizacija se vodi u glavni lijevoobalni kanalizacijski kolektor a oborinska u rijeku. Neretvu.

Vrijednost rekonstrukcije partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru je .209.323,73 KM (sa PDV-om), a vrijednost rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića u Mostaru je 978.163,98 KM (sa PDV-om).

Izvođač radova na dijelu rekonstrukcije partera i uličnog mobilijara je JV HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je izvođač radova na dijelu rekonstrukcije podzemne infrastrukture Amitea d.o.o. Mostar. Nadzor su firme Interprojekt d.o.o. Mostar i Vodovod društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar.

Zbog same prirode veliki dio radova se mora odvijati u suhim uslovima tako da daljnje odlaganje izvođenja radova nije moguće. Radovi će se izvoditi po određenim fazama. O fazama izvođenja radova po lokacijama te regulaciji prometa građanstvo će biti blagovremeno obavješteno.

''S obzirom da izvođenje radova u velikoj mjeri zavisi od vremenskih uvjeta, okončanje istih nije moguće precizno odrediti ali okvirno se očekuje da radovi po ugovoru za podzemnu infrastrukuturu budu završeni do kraja tekuće ili početkom sljdeće godine, dok okončanje radova na popločavanju treba biti završeno u proljeće sljedeće godine'', ističe Emir Nuspahić, šef Službe za građenje infrastrukturnih objekata

Kopirati
Drag cursor here to close