Naknada za ''godišnji''

Regres 415 maraka za svakog korisnika proračuna

Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2017. u 17:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici utvrdila je Nacrt zakona o muzejima Hercegbosanske županije, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Također, razmatran je i utvrđen Nacrt zakona o radu Hercegbosanske županije, s tim da se uvrste sve primjedbe i sugestije sa sjednice Vlade. Utvrđeni Nacrt bit će upućen na daljnje postupanje u Skupštinu Hercegbosanske županije.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, na sjednici je razmatran i Prijedlog uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaće.

Nakon rasprave zaključeno je kako je Uredba dobra osnova, uz dopunu s prijedlozima i ona će biti ponovo razmatrana na sjednici Vlade.

Donesena je Odluka kojom se opunomoćuje ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta za potpisivanje sporazuma o produljenju roka važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i uposlenih u oblasti zdravstva na području Hercegbosanske županije do okončanja procedure zaključenja i stupanja na snagu novog kolektivnog ugovora.

Vlada je na sjednici razmatrala i pregovaračke okvire za pregovore sa Sindikatom djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije oko Kolektivnog ugovora u koji je uključen i Pregovarački tim Vlade Hercegbosanske županije.

Vlada je nakon rasprave zadužila Pregovarački tim da što žurnije održi sastanak sa Sindikatom djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije i da je o tome izvijesti.

Donesene su odluke o prihvaćanju izvješća o realizaciji programa potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti sporta i kulture za 2016. godinu.

Tijekom sjednice donesena je Odluka o isplati regresa – naknade za korištenje godišnjeg odmora za 2017. godinu, i to po 415 maraka za svakog korisnika proračuna Hercegbosanske županije.

Za tu redovitu naknadu, kako se navodi, osigurana su sredstva u proračunu HBŽ-a.

Na sjednici je donesena i Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće pričuve proračuna Hercegbosanske županije u iznosu od 4.800,00 maraka za daljnje liječenje Žarka Bošnjaka, policajca iz Drvara koji je teško ranjen za vrijeme sprječavanja oružane pljačke banke u Drvaru, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close