Odluka

Raspodjela imovine SFRJ: Prodaju se objekti u Bonnu, Bernu, New Yorku i Tokiju

Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2016. u 14:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednički odbor za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ na 18. sastanku koji je 20. i 21. listopada održan na Brdu kod Kranja, u Sloveniji usvojio je rezoluciju koja definira iduće korake u procesu zajedničke prodaje nepokretne imovine u Bonnu, Bernu, New Yorku i Tokiju, javlja agencija Anadolija.

Također su pripremljene zajedničke note upućene nadležnim vlastima zemalja gdje su smještene nekretnine bivše SFRJ s nejasnim statusom.

Rezolucija navodi metodologiju rada zajedničkog odbora u razdoblja između redovnih sjednica i postavlja jasne mjere u vezi s fizičkom podjelom nekih od većih kompleksa bivše SFRJ u Braziliji, Moskvi i New Delhiju.

Ovlašteni predstavnici država nasljednica su otvorili diskusiju o nepokretnoj imovini koja nije još uključena u Aneks B Sporazuma o pitanjima sukcesije. Ovlašteni predstavnici se nisu složili u vezi sa tumačenjem aneksa B spomenutog sporazuma u vezi sadaljnjom distribucijom diplomatske konzularne imovine bivše SFRJ.

Republika Slovenija će koordinirati daljnje aktivnosti u pogledu ovoga. Sljedeći sastanak zajedničkog odbora bit će održan u ožujku 2017. godine u Beogradu.

Pored ovlaštenog predstavnika Bosne i Hercegovine Adnana Hadžikapetanovića sastanku su prisustvovali i predstavnici Republike Hrvatske Tonči Staničić, Republike Srbije Veljko Odalović, Republike Makedonije Aleksandar Ugrinoski i Republike Slovenije Stanislav Vidovič.

Kopirati
Drag cursor here to close