Međunarodna konferencija

Raspisan poziv za sudjelovanje na konferenciji Sfera 2015.

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2015. u 16:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marketinška i izdavačka agencija SFERA d.o.o. Mostar i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banja Luci su raspisali poziv za apstrakte za znanstveno-stručnu konferenciju sa međunarodnim sudjelovanjem Sfera 2015: Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora.

Rok za prijavu sažetaka je 24. srpnja 2015, a konferencija će bit održana 12 i 13. studenog 2015.

Konferencija se bavi osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima.

Ovi elementi prostorne konfiguracije koje upotrebljavamo skoro ne razmišljajući o njima, kao govor, određuju naše gledanje i kretanje kroz prostor, i utiču na njegov doživljaj, osjećaj sigurnosti i komfora.

Konferencija preispituje znanstvena, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije znanstvenih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom ovih arhitektonskih elemenata su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

Autori se pozivaju da dostave sažetak na e-mail adresu konferencije [email protected] najkasnije do 24.07.2015. Sažetak mora biti napisan na engleskom jeziku i na jednom od jezika Bosne i Hercegovine, koristeći uputstvo za slanje sažetaka. Autori će biti obaviješteni o prihvaćanju sažetaka najkasnije do 31. srpnja 2015.

Autori se pozivaju da dostave gotove radove na e-mail adresu konferencije [email protected] najkasnije do 7. srpnja 2015. Radovi trebaju biti napisani na engleskom jeziku ili na jednom od jezika Bosne i Hercegovine, koristeći uputstvo za radova. Radovi će biti pregledani, a autori obaviješteni o prihvaćanju radova najkasnije do 14. rujna 2015.

Sudionici mogu prijaviti sudjelovanje na konferenciji ispunjavanjem obrasca za registraciju koji se nalazi na web stranici konferencije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close