Treći trak

Raskrižje za slapove Kravica dobiva novi izgled

Gospodarstvo / Flash | 01. 05. 2016. u 08:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt za raskrižje koje bi trebalo omogućiti normalno skretanje na spomenutu turističku destinaciju je završen već neko vrijeme, međutim, zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radovi su krenuli tek ovaj tjedan.

Raskrižje koje vodi na slapove Kravica u općini Ljubuški (jednu od najpopularnijih turističkih destinacija na području Zapadnohercegovačke županije) u idućih 60 dana trebalo bi dobiti potpuno novi, rekonstruirani izgled, piše Večernji lis. Inicijativa za proširenje, odnosno rekonstrukciju raskrižja potekla je od vodstva Općine Ljubuški i samih mještana, a ovih dana su krenuli radovi. Investitor radova je Javno poduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Krenuli radovi

Projekt za raskrižje koje bi trebalo omogućiti normalno skretanje na spomenutu turističku destinaciju je završen već neko vrijeme, međutim, zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radovi su krenuli tek ovaj tjedan. Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, vrijednost investicije je oko 150.000 konvertibilnih maraka. “Budući da će se raskrižje širiti na zemljište koje je u privatnom vlasništvu, predstavnici Općine su se morali uključiti kako bi se postigao dogovor o izuzimanju zemljišta”, kazao je Barbarić. Ističe kako se postigao kompromis, što je bio uvjet za početak radova koji su ovaj tjedan krenuli. “Uspjeli smo izbalansirati situaciju i postići dogovor s vlasnicima zemljišta, ali i izvođačima, odnosno malo smanjiti skretanje da zadovoljimo i jedne i druge”, kazao je Barbarić.

Prema njegovim riječima, glavna izmjena ovog raskrižja je proširenje, odnosno izgradnja trećeg traka na dijelu magistralne ceste M6 Ljubuški – Čapljina. Pored izgradnje trećeg traka, bit će sklonjen i zid koji je stvarao problem prilikom uključivanja sa sporedne ceste (koja vodi prema slapovima Kravica) na magistralnu cestu M6 Ljubuški – Čapljina.

Turistička destinacija

“Ovaj zid je problematičan jer vozači koji su se uključivali na magistralnu cestu u smjeru Ljubuškog nisu imali nikakav pregled. Rušenjem istoga će se osigurati sigurnije uključivanje na spomenutu magistralnu cestu”, navodi Barbarić. Izvođač radova je poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar. Rješavanje problema ovog raskrižja još je jedan od koraka k uređenju pristupa slapovima koji svake godine privlače sve veći broj turista. U jeku turističke sezone svakodnevno ovim raskrižjem prođe na desetke autobusa, a prema informacijama Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški koje upravlja vodopadom Kravica, samo prošle godine ovu zelenu oazu posjetilo je 130.000 turista iz svih dijelova svijeta. Prema informacijama iz ovog javnog poduzeća, radi se na uređenju same turističke destinacije. “U tijeku su radovi na uređenju pristupne šetnice, kao i njezinom osvjetljavanju cijelom dužinom te povezivanju male i velike Kravice.

Projekt osvjetljavanja je predviđen i za same slapove”, naveli su iz Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close