Izvanredni upravitelj

Ramljak: Bitka za Agrokor je bitka za radnike, dobavljače, vjerovnike

Gospodarstvo / Flash | 10. 04. 2017. u 07:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković predstavio je izvanrednog upravitelja Antu Ramljaka.

Premijer je istaknuo kako će svi mali dobavljači biti namireni i zaposlenici Agrokora neće ostati bez plaća.

"Ramljak ima potrebno iskustvo. Tražili smo osobu koja pozna aktere hrvatskog gospodarskog društva. Ta osoba mora imati institucionalnu memoriju vezanu uz nastanak ovih problema. Očekujem smirivanje ukupne situacije", rekao je premijer.

"Bitka za Agrokor je bitka za radnike, dobavljače, vjerovnike i bitno je da se ova situacija ne prelije na cijelo gospodarstvo. Vremena je malo i od danas 24 sata samo to radim i pokušat ću sa svojim timom smiriti tenzije i vratiti povjerenje", rekao je Ramljak.

Odgovarajući na pitanje novinara rekao je kako do kraja tjedna očekuje da će biti osigurani prvi iznosi za likvidnost.

"Imat ćemo sastanke s dobavljačima i bankama. Pokušat ćemo osigurat sredstava za isplatu plaća radnicima Agrokora i dobavljačima. Ako to uspijemo dolazi jedno duže razdoblje restrukturiranja. Ono će biti intezivno i ne može se završiti preko noći. Cilj mi je vratiti što prije povjerenje u kompaniju. Ja sam na raspolaganju, ali vas molim dajte mi vremena, prvi tjedan. U početku ću osigurati isplatu dobavljača i plaća radnicima", rekao je Ramljak.

Tko je Ante Ramljak?

Ante Ramljak je od 1997. do 2007. godine bio predsjednik uprave hrvatske podružnice austrijske financijske kuće CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Nakon toga prelazi u fond Quaestus koji je osnovao bivši ministar financija Borislav Škegro.

Tamo ostaje do 2012., kada preuzima vođenje Sektora energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

U CEI ga je postavila Milanovićeva Vlada, a bio je i u Nadzornom odboru HEP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close