Zvizdić u NR Kini

Raduju nas kineske ekonomske investicije u BiH

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2015. u 14:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić doputovao je danas u Kinu, gdje će sudjelovati na samitu 16 premijera zemalja središnje i istočne Europe s premijerom NR Kine.

Predsjedavajući Zvizdić se po dolasku u Šangaj susreo sa Si Zefuom, predsjednikom Uprave kompanije "Dongfang", jednim od najvećih proizvođača elektropostrojenja i elektroopreme na svijetu, uključujući opremu za vjetroelektrane i hidrocentrale.

Naglasio je da ga raduju kineske ekonomske investicije u BiH. Podsjetio je da je projekt Stanari započet prije četiri godine, čime je otvoreno novo poglavlje u ekonomskoj suradnji između BiH i Kine. To je, ujedno, bila i prilika da kineski investitori vide kako se posluje u BiH i da se upoznaju o prirodnim resursima naše zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić je također istaknuo važnost pokretanja novog projekta u Banovićima, te rekao da BiH želi da ojača svoj energetski sustav, što će biti jedan od značajnijih prioriteta.

Si Zefu je rekao da se ovi projekti realiziraju zahvaljujući državi BiH i izrazio je želju za nastavkom suradnje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close