Prosvjed

Radnici se zaključali u zgradi županijske vlade

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2014. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni radnici nekoliko tvrtki zaključali su se u srijedu u zgradi županijske skupštine u Tuzli nakon što vlasti nisu ispunile zahtjeve o isplati plaća i doprinosa te procesuiranju odgovornih za neuspjelu privatizaciju, objavila je Federalna televizija (FTV).

Nakon što im se nitko nije obratio na tri odvojena prosvjeda ispred zgrade vlade i Državnog županijskog odvjetništva u Tuzli, dio prosvjednika se uputio prema zgradi skupštine Tuzlanske županije. Nakon razgovora s tajnikom skupštine, više radnika se zaključalo unutar zgrade tuzlanske skupštine.

''Nećemo ići odavde dok se nešto ne riješi. Očekujemo da predstavnici klubova zastupnika dođu, da razgovaraju s nama, da nađemo neki kompromis. Mi smo dotjerani do zida i nemamo kuda dalje'', kazao je Hrustan Muminović iz Sindikata solidarnosti Tuzlanske županije.

Nezadovoljni radnici tvornice obuće "Aida" istaknuli su, kako navodi FTV, da vlada Tuzlanske županije nije ispunila obećanja o isplati neisplaćenih plaća i doprinosa te procesuiranju odgovornih za neuspjele privatizacije. U prosvjedima sudjeluju i radnici nekoliko drugih propalih tvrtki poput Poliolchema, Dite, hotela Tuzla, Livnice čelika.

Kopirati
Drag cursor here to close