Vapaj iz Tuzle

Radnici: Ili ćemo se iseliti iz BiH ili se ubiti

Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2014. u 13:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici propalih firmi s područja Tuzlanske županije iselit će iz BiH ukoliko im županijska vlada do 24. prosinca ne isplati obećanu jednokratne pomoći od po 400 KM.

Radnici Tvornice obuće Aida, Tvornice deterdženata Dita i Livnice čelika iz Tuzle, te Tvornice namještaja Konjuh iz Živinica rekli su kako će svoja prava pokušati ostvariti drugim načinom borbe - iseljenjem iz BiH.

Obespravljeni radnici u obraćanju novinarima objavili su da žele napustiti BiH i da su već proslijedili zahtjeve prema jednom broju europskih veleposlanstava, Uredu visokog predstavnika u BiH, te Uredu EU za pomoć obespravljenim radnicima, prenijela je Srna.

Predsjednik Sindikata Konjuha Mujo Gavranović rekao je kako očekuje od ovih institucija da izvrše pritisak na vlasti ili im omoguće da "izađu" iz BiH.

''Smatramo da smo građani drugog reda, jer smo i mi i naše obitelji dovedene na rub egzistencije", rekao je predsjednik Sindikata radnika Dite DŽevad Mehmedović.

Predsjednik Sindikata Livnice Zikrija Đulović istaknuo je kako će doći do granice i skočiti u Savu ili će se vratiti kućama i poduzeti neke ''radikalnije mjere''.

Inače, Županijska vlada je ranije uputila dopis putem kojeg se zabranjuje  svako dalje okupljanje, prosvjedi kao i blokiranje prometnica.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close